Eiken garderobekast

Info

Voor in het slaapgedeelte van deze loftwoning, onderdeel van het transformatieproject ‘van Vollenhovenkwartier’ in het centrum van Rotterdam, heeft meubelmakerij TR Custom Carpentry een multifunctionele kast op maat ontworpen en geïnstalleerd.

Het uitgangspunt was om de kamerhoge wandkast geheel te integreren in het appartement, waarbij er rekening gehouden moest worden met de betonnen draagconstructie en de reeds aanwezige ensuite badkamer, toilet en wasmachineruimte.

De inbouwkast zelf is voorzien van ruime aluminium soft close lades aan beide zijdes, een garderobekast met hanggedeelte voor kleding en diverse (verstelbare) planken. De gefineerde eiken fronten zijn voorzien van een hardwax beschermlaag om het geheel een natuurlijke en tijdloze uitstraling te geven. De massief eiken grepen hebben een praktische werking en creëren een mooi lijnenspel.

Door de wand om de hoek van de ingebouwde kast ook te bekleden met eiken en een extra zwevend kastdeel boven de badkamer entree te plaatsen, ontstond er één geheel tussen alle verschillende elementen. Het geheel is gefabriceerd in de eigen meubelmakerij / werkplaats en hierna opgebouwd op locatie.

Heeft u ook een lastige ruimte in huis waar wij als meubelmaker de oplossing voor kunnen bieden? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Categorie
Garderobekast, Inbouwkast, Wandkast
Locatie
Van Vollenhovenkwartier, Het Nieuwe Werk, Scheepvaartkwartier, Rotterdam, Zuid-Holland
Jaar
2020
Materialen
Eiken fineer fronten, massief eiken grepen, aluminium lades